вторник, 20 април 2021 г.

"Мракът в сърцето ми" - Ашли Одрейн

 

 

Напоследък все по-често попадам на разни нови теории как връзката с майката започва дълго преди зачеването, когато част от нас е съществувала като яйцеклетка в яйчника ѝ. А всички яйцеклетки, които жената ще отдели през живота си , се оформят когато е четиримесечен ембрион в утробата на своята майка. Това означава, че животът ни като яйцеклетка е започнал още в утробата на нашата баба по майчина линия. Всяка от нас е прекарала пет месеца в утробата на своята баба. Това е уникално състояние на съжителство на генетичен материал на три биологични екземпляра в една среда. Епигенетиката постулира, че преживяванията, стресът или различни събития , които баба ни е преживяла по време на бременността ѝ, могат да са причина за различни психологични травми при нас. Доста спекулативно звучат тези твърдения, но в "Не всичко започва от теб" е подробно обяснена и изложена тази теория.

Книгата конкретно разказва за четири поколения жени и тяхната неспособност да обичат децата си и да бъдат майки в истинския смисъл на думата, а не просто като репродуктивната способност.


Вече в четвъртото поколение нещата много ескалират. Но не е редно да разкривам повече от сюжета..

Обезпокояващ трилър за тъмната страна на майчинството, който те кара да се замислиш върху същността на родителството и върху много въпроси, свързани с него. Дълбоко емоционална книга, сложна и многопластова драма, която мен ме разтърси из основи. Препоръчвам я на всички, които са харесали "Трябва да поговорим за Кевин"

 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар